Single Blog

  • Home
  • Kaksi yrityskauppaa kerralla – ja mieluinen yllätys lopussa

Kaksi yrityskauppaa kerralla – ja mieluinen yllätys lopussa

Olen yrityskauppoja tehnyt jo jonkun aikaa. Harvoin tulee vastaan tilanteita, jossa olen myynyt samalla kertaa kaksi yritystä.

Työt alkoivat joulukuussa 2021, kun tapasin Harri Komun erään pankin järjestämässä yrittäjien pikkujouluissa Seinäjoella. Harrin olen tuntenut jo aiemmin kymmenisen vuotta eri yhteyksistä. Tapahtumassa tuli juttua siitä, että hän harkitsee toisen yrityksensä, PK Kiinteistöhuolto Oy:n, myymistä. Näin hänelle jäisi enemmän aikaa keskittyä omistamiensa kiinteistöjen hallintaan, sekä PK Kuivaus Oy:n toiminnan kasvattamiseen. Saimme toimeksiannon ja ryhdyimme hommiin Herlevi Holdingissa. 

Mielenkiintoinen ehdotus muutti kaupan kohdetta

Talven 2022 aikana saimme käynnistettyä monia keskusteluja alan eri toimijoiden kanssa saaden useita indikatiivisia tarjouksia Harrin kiinteistöhuoltoyrityksestä. Lopulta mielenkiintoisin ehdotus tuli PHM Group Oy:ltä, jonka ehdotus sisälsi myös Harrin toisen yrityksen, PK Kuivaus Oy:n ostamisen. Kun neuvotteluja jatkettiin vielä pidemmälle, seurasi positiivinen yllätys: PHM Group Oy oli valmis jatkamaan yrityksien toimintaa vuokralaisena Harrin hallikiinteistöissä Helsingin Malmilla. Yrityskauppojen myötä Harri pääsi tilanteeseen, jossa hänen yrityksensä löysi hyvän, uuden omistajan ja kiinteistöt vuokralaisen. Lopulta päätös tehdä nämä sopimukset yhdellä kertaa oli helppo. 

Harri Komu Herlevi Holdingin Antti Kauppisen ja Tarmo Herlevin kanssa.

–Työn tekeminen Harrin kanssa, ja hyvän lopputuloksen saaminen on ollut minulle todella merkittävä asia. Olen tuntenut Harrin jo jonkin aikaa, ja hän on tehnyt viisikymppisenä enemmän töitä kuin moni elämänsä aikana – yrittäjyys kiinteistöhuoltoalalla ei ole helppoa. Se on jatkuvaa kamppailua asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden sekä kannattavuuden kanssa. Voin sanoa, että sillä toimialalla yrittäjä ei ole lomalla koskaan. Harri on määrätietoisesti rakentanut vajaan kolmenkymmenen vuoden aikana kaksi toimivaa, kannattavaa yritystä sekä kasvattanut kiinteistöomistuksiensa määrää. Jos yrittäjänä ei voi pitää pitkiä lomia, toivon, että tämän jälkeen hän voi ottaa yhden vähän pidemmän sellaisen! Minusta on ollut hieno huomata hänen helpottuneisuutensa ja iloisuutensa prosessin aikana, Tarmo Herlevi toteaa.

Harri Komu on iloinen siitä, että hänen yrityksensä ovat löytäneet hyvän kodin PHM Groupin alla. Hän uskoo, että yritysten yhdistäminen tulee parantamaan entisestään niiden tarjoamia palveluita sekä kilpailukykyä tulevaisuudessa.

–Välittäjä Herlevi Holding Oy on myös ollut erittäin innostunut onnistuneesta yrityskaupasta. Heidän ammattitaitoinen tiiminsä teki erittäin hyvää työtä varmistaakseen, että kauppa toteutui mahdollisimman sujuvasti ja että molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä lopputulokseen, Harri Komu sanoo.

Yhteenvetona on ilo todeta, että Harri Komun yritysten myynti PHM Groupille on onnistunut tapahtuma, joka tulee parantamaan entisestään yritysten tarjoamia palveluita ja kilpailukykyä tulevaisuudessa.

Tarmo Herlevi
TJ, Herlevi Holding Oy

PK Kuivaus Oy on kuivaukseen ja kiinteistönhuoltoon erikoistunut yritys, joka tarjoaa laadukkaita palveluita asiakkailleen. Yritys on tunnettu erittäin ammattitaitoisesta ja luotettavasta henkilökunnasta, sekä laadukkaasta työn jäljestä. 

PK Kiinteistöhuolto Oy puolestaan tarjoaa laajan valikoiman kiinteistönhuoltopalveluita, kuten kiinteistöjen puhtaanapitopalveluita, lumenpoistoa, liukkauden ehkäisyä sekä vikailmoitusten hoitoa. Yritys on tunnettu nopeasta ja tehokkaasta palvelustaan sekä erittäin kilpailukykyisistä hinnoistaan.

PHM Group on suuri ja paikallisesti toimiva yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita kiinteistöhuoltoalalla. Yritys on tunnettu erittäin ammattitaitoisesta henkilökunnastaan sekä korkealuokkaisista palveluistaan.