Single Blog

  • Home
  • Herlevi Holding mahdollisti ICT-alan yrityskaupat!

Herlevi Holding mahdollisti ICT-alan yrityskaupat!

Tarmo Herlevi, Herlevi Holding Oy:n yrittäjä ja yrityskauppakonsultti sai Harri Savolaiselta 9.2.2022 puhelun. Herrat tunsivat toisensa jo 2000-luvun alkupuolelta, kun molemmat heistä pyörittivät tahoillaan omia ICT-alan yrityksiään. Muutamaa vuosikymmentä myöhemmin Harri oli päätynyt tilanteeseen, jossa hän mietti strategiaa saada hänen omistamansa Tibio Oy kasvatettua seuraavalle tasolle. Puhelun aikana päädyimme ratkaisuun, jossa Herlevi Holding selvittää mahdollisuuksia erilaisiin yritysjärjestelyihin. Toimeksiannon tarkoitus oli kartoittaa, löytyykö sellaista yritystä, joka antaa arvon Tibion toimintamallille, henkilöstölle ja asiakkaille. 

Herlevi Holding ryhtyi hommiin, ja muutaman viikon sisällä se oli saanut kourallisen kiinnostavia vaihtoehtoja saman pöydän ääreen. Lopulta hyväksi vaihtoehdoksi liiketoimintakauppaan valikoitui pirkanmaalainen ICT Elmo Oy, joka löytyi ns. verkostoitumisen sekä kylmäsoittelun keinoin.  

Herlevi Holding Oy:n nuorempi yrityskauppakonsultti Antti Kauppinen kertoo, miten ICT Elmo Oy valikoitui hänen soittolistalleen: ”Vanha kollegani ICT-alan yrityksessä, jossa aiemmin toimin, oli rekrytoitu tähän yritykseen. Soitin hänelle, pyysin konsernin toimitusjohtajan yhteystietoja, soitin Janne Aaltoselle ja haastattelin häntä yrityksen kasvun strategioista. Janne oli puhelussa iloinen yhteydenotosta ja kiinnostunut kuulemaan lisää. Siitä asiat lähtivät nopeasti etenemään”. 

Tarmo Herlevi jatkaa: ”Herlevi Holdingin ydinosaamista on saada ostajat ja myyjät kohtaamaan. Eli löytää yritykselle potentiaalisia ostajia. Hyödynnämme vahvaa yritysverkostoamme, henkilökohtaisia suhteitamme sekä soittamista potentiaalisille tahoille. Kuuntelemme toimeksiantajaamme ja yhdessä määrittelemme ihanteellisen ostajakandidaatin. Parhaassa tapauksessa tuotamme lisäarvoa omistajalle sillä, että synnytämme eräänlaisen huutokauppatilanteen kohteesta – ja samaan aikaan omistaja näkee millä arvoilla ostaja on oikeasti liikkeellä. Tätä työtä on mukavat tehdä ja tässä kyseisessä tapauksessa molemmat yritykset ovat hyvin hoidettuja, heillä on vahva visio tulevasta & talous kunnossa ja selkeä intentio jatkaa yhteistä taivalta saman katon alla.” 

Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen kuvailee yrityskauppaa näin: ”Tibio tuntui yrityskulttuurillaan sekä asiakaslähtöisellä toiminnallaan yhteensopivalta kumppanilta, jolla löytyy erittäin kovaa osaamista toimialalta ja vahva asiakaskunta pääkaupunkiseudulla” 

”Tibion toiminta on kasvanut ja kehittynyt viime vuosina nopeasti ja oli aika katsoa tukea tähän kehitykseen, jotta asiakkaiden ja henkilökunnan tyytyväisyys voidaan taata myös jatkossa. Elmon arvot ja myös kyky toimia arvojensa mukaisesti sopii Tibion toimintatapaan ja yhdessä saamme asiakkaillemme tuotua uusia ratkaisuja,” Tibio Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen perustelee. 

Yrityskauppa allekirjoitettiin perjantaina 8.4. – siis alle kaksi kuukautta ensimmäisestä puhelinsoitosta. Keskimäärin yrityskauppaprosessit kestävät 6–9 kuukautta, joten huomattavan nopeasti prosessista oli siis kyse. Tässä auttoi molempien yritysten hyvä tuloskunto, yhteiset arvot sekä tulevaisuudennäkymät. Haluamme nostaa vielä esiin sekä Jannen että Harrin vahvan tahdon tehdä kauppa ja huolehtia siitä, että henkilöstö sekä asiakkaat ovat uuteen kokonaisuuteen tyytyväisiä. Herlevi Holding Oy onnittelee yrityskaupan molempia osapuolia sekä konsernin nykyisiä ja tulevia asiakkaita. Tässä yhtälöstä kuuluu jatkossa varmasti hyviä uutisia! 

Tarmo Herlevi 
Herlevi Holding Oy – yrittäjä