Single Blog

  • Home
  • Miksi juuri nyt kannattaa kasvaa yrityskaupoilla?

Miksi juuri nyt kannattaa kasvaa yrityskaupoilla?

Keskustelen viikoittain yrittäjien kanssa, ja usein törmään kysymykseen ”onko nyt oikea hetki ostaa yritys?” Juuri tällä hetkellä vastaus on: ”Nyt on mitä parhain hetki!”. Miksi yrittäjän kannattaa kasvaa yrityskaupoilla juuri nyt?

  1. Nykytilanne vaikuttaa yrittäjyyteen. Kokemuksieni mukaan yrityskaupan myyjän motiivina on usein eläköityminen tai yrittäjän väsyminen. Parhaillaan moni yrittäjä on yleisen tilanteen vuoksi uupunut yrittämiseen, ja haluaa vaihtaa takaisin ansiotöihin. Hyvinä aikoina on helppo menestyä yrittäjänä, heittää ylävitoset partnerien kanssa ja jatkaa seuraavaan vuoteen. Huonompina aikoina yrittäminen on raskaampaa, koska oman ydinosaamisen lisäksi tulee keskittyä enemmän uusien asiakkaiden löytämiseen (prospektointi), myyntiin ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Tämän taakan alla moni sinänsä menestyvä yritys etsii uutta omistajaa.
  2. Rahoituksen saanti investointeihin on helpompaa. Rahaa investointeihin saa nyt normaalia helpommin ja nopeammin. Kriisin pitkittyessä niin Euroopan keskuspankki kuin FED jatkavat rahan jakamista markkinaan. Uutta rahoitusta luodaan, ja yksinkertaistettuna se jaetaan pankkien kautta lainoina yrityksiin. Näin esim. yrityskaupan rahoitukseen on saatavilla helpommin ja nopeammin investointitakauksia yms. kauppoja helpottavia asioita. 
  3. Valtio tukee innovointia kriisin aikana. Olet varmasti lukenut Business Finlandin tuista, mutta harvempi tietää esim. Finnveran vastaavista takausohjelmista innovointia varten? Kannattaa perehtyä saatavilla oleviin tukiin ja lainoihin. Kun tilanne normalisoituu, häviää oletettavasti myös valtion intressi tukea yrittäjiä samassa määrin kuin juuri nyt. Yrityskaupan myötä yritys yleensä laajentaa palvelutarjoamaa, joten myös uudet innovaatioavustukset voivat tulla kysymykseen yrityskaupan myötä. 
  4. Parhaat henkilöt eivät koskaan ole työttöminä. Mielestäni paras tapa rekrytoida osaavia ja aikaansaavia ihmisiä, on ostaa yrityksiä. Niissä työskentelee paljon sellaisia ammattilaisia, jotka eivät koskaan vapaudu työmarkkinaan. Kun yritys tulee ostetuksi, henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen. Yritysten menestyminen on useimmiten kiinni siitä, että yrityksessä työskentelee alan parhaat tekijät. Juuri nyt, kun lainoitus on edullista ja yrityksiä paljon myyntilaidalla, kannattaa toimia ja valita alan parhaat tekijät juuri sinun yritykseesi!
  5. Nyt on aikaa. Etätyöskentelyn aikana ihmisillä on enemmän aikaa järjestellä yrityskauppoja. Kokemuksieni mukaan juuri nyt yrityksissä ei ole niin kiire, kuin ns. normaalina aikana. Tämän olen huomannut, kun järjestän palavereja ihmisten kanssa ja jopa samalle päivälle saa palavereja sovittua! Yrityskauppa sitouttaa johtoryhmän aikaa paljon, joten miksei tehdä niitä kauppoja juuri nyt!

Näillä eväillä rohkaisen kaikkia yrityskauppaa edes jollain tavalla harkitsevaa ottamaan minuun yhteyttä. Juttelen mielelläni, sparraan ideaa ja kerron, miten minä voin auttaa sinua hankkeessasi. Usein lähtokohdaksi riittää, että on idea kasvaa yrityskaupan avulla. Siitä parhaat ideat lähtevät, ja parhaimmillaan yrityskaupan ostotoimeksiannon pystyn viemään maaliin asti alle yhden johtoryhmätason henkilön rekrytointi- tai HeadHunter -palkkiolla. 

Mottoni on: ”Menestyminen on sarja rohkeita tekoja”. Menestyksekästä kevättä kaikille!