Single Blog

  • Home
  • Näkemyksiä yrityskauppoihin – M&A
m&a

Näkemyksiä yrityskauppoihin – M&A

Herlevi Holdingin (HH) vuosi 2021 täyttyi hyvistä yrityskaupoista. Näiden kauppojen ansiosta Suomeen tuli mukavasti lisää uusia yrityskauppojen avulla rikastuneita ihmisiä. Monen yrittäjän elämäntyö olisi myyty eteenpäin, mutta viime hetkellä myyjä päätyikin toiseen ratkaisuun – joko jatkaa edelleen yrittäjänä tai ajaa liiketoiminnan muuten alas. Herlevi Holding Oy:lle lopullinen ratkaisu ei siis ole aina exit ja myynti, vaan yrittäjä voi vielä muuttaa mieltään prosessin aikana ja aidosti miettiä muitakin ratkaisuja yrityksensä toiminnan jatkumiseen.

Vuosi 2021 oli monella tapaa menestyksekäs HH:lle. Yrityksen henkilöstömäärä tuplaantui loppuvuonna, kun 1.11. yrityksessä aloitti nuorempi yrityskaupan konsultti Antti Kauppinen. Yrityskauppojen tekeminen on tiimityötä, jossa tarvitaan useita silmäpareja sekä ihmisiä miettimään kokonaisuuksia. Antti soveltuu erittäin hienosti tiimiin hänen energiansa, ei-luurikammoisuuden sekä positiivisen energian vuoksi. Häneltä ei jää sopimatta yksikään tärkeä palaveri, joka kussakin yrityskaupassa on tärkeä!

Herlevi Holding toimii omistajana useassa yrityksessä. Yksi omistus on uusi Boost Group Oy, jossa HH:n yrittäjä Tarmo Herlevi toimii myös toimitusjohtajana. Boost Group on perustettu vuonna 2021, ja sen missiona on yhdistää suomalaisia PK-yrityksiä, valmentaa heitä sekä mahdollistaa hyväkatteisten kauppojen suosittelu puolin ja toisin. Boost Group Oy:n päätuote on Boost Finland yritysverkosto, jonka missio kuuluu: Together. We. Boost. Valmennus- ja verkostoitumiskonseptin tavoite on kasvaa vuoden 2022 aikana yhteensä n. 400 yritysjäsenen kokoiseksi, jolloin se haastaa tosissaan markkinoiden muut vastaavat toimintamallit. Tähtäimessä on myös nopea kansainvälistyminen. Boost Finlandin toiminta on toiminut erittäin hyvänä liidigeneraattorina HH:lle; vuonna 2021 n. 50 % sen liikevaihdosta tuli erilaisina suosituksina muilta yrittäjiltä – valtaosa Boost Finlandin jäsenistöltä. Vuodelle 2022 HH odottaa jopa 100 000 euron liikevaihtoa Boostin jäsenistöstä tulevista suosituksista ja toimeksiannoista! Tämä tarkoittaa yli kymmentä yrityskauppaa.

Vuonna 2022 Herlevi Holding näkee, että yrityskauppojen määrä tulee kasvamaan merkittävästi. Megatrendinä on halpa raha – ja sitä saa yrityskauppoihin helposti. Yrityskauppa on usein helpoin ja halvin tapa kasvattaa yrityksen kokoa nopeasti kriittisen rajan ja tuottavuusasteen paremmalle puolelle. Kuten olemme huomanneet, tästä on useita esimerkkejä muun muassa tilitoimistojen, kiinteistöhuolto- ja siivousliikkeiden ja monen muun toimialan sisällä. Odotamme vuodelle 2022 yhteensä 25 erilaista M&A -toimeksiantoa, joiden avulla teemme Suomeen yli kymmenen uutta miljonääriä! Palvelukonsepti pysyy edelleen kiinteähintaisena, ja ainoastaan yrityskaupan koko määrittelee pienen success feen.

Motivoimme kaikkia yrittäjiä tapaamaan Herlevi Holdingin henkilöstöä esim. Boost verkoston aamiaisilla tai lounailla. Näitä tapahtumia on joka viikko Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Vantaalla. Voit myös vierailla nettisivuillamme www.herlevi-holding.fi ja varata puolen tunnin mittaisen ilmaisen arvonmääritys- ja myytävyysanalyysin!

Ja hei – yrityskaupoilla voi rikastua, ja se on hieno juttu se!

Tarmo Herlevi
Herlevi Holding Oy
Yrittäjä