Single Blog

  • Home
  • OR-Clean Oy yrityskaupat

OR-Clean Oy yrityskaupat

Blogi yrityskaupasta / OR-Clean Oy, Mika Alanen

Sain puhelun viime vuoden keväänä (vappuviikolla). Ystäväni ja yrittäjäkollegani Mika Alanen kertoi, että hänen sairautensa oli uusiutunut. Hänen äitinsä oli perustanut OR-Clean Oy:n jo 1980-luvulla, ja Mika oli ottanut yrityksen pyörittääkseen reilut kymmenen vuotta sitten. Hänellä on paljon työntekijöitä ja tunnelmalta tilanne oli “hys-hys pitäisi saada yritys myytyä”. Yritys oli jo toisessa polvessa menossa, ja hän ei halunnut suotta huolestuttaa henkilöstöään.

Vapun jälkeen käärin hihat ja aloin töihin. Määrittelimme hintatavoitteen, rakensimme yhtiöstä myyntiesitteen ja päätimme markkinointistrategian. Soitin läpi alan muita yrityksiä ja reilun viikon päästä alkoi tapahtumaan. Saimme juhannukseen mennessä yrityksestä useita indikatiivisia tarjouksia ja päätimme jatkaa niistä parhaan tarjoajan kanssa. Tästä homma jatkui sopimukseen. Näin projekti siirtyi minulta hänen lakimiehelleen ja pääsimme kesäloman viettoon.

Mika Alanen kommentoi: ”Herlevin kanssa pääsimme nopeasti tavoitetilaan, eli keskustelemaan parhaan ostajan kanssa nopeasti hinnasta ja kaupan muista ehdoista. Se oli minulle tärkeää, kun sairauteni vuoksi jouduin vuoroin käymään sairaalassa, vuoroin neuvottelemassa kaupan ehdoista”.

Pitkin syksyä kuulin Mikalta, että miten prosessi etenee. Häntä vietiin sairaalan kautta DD-prosessiin, yhtiön jakautumiseen (kassaa ei haluttu myydä), ja moneen muuhun stressaavaan yksityiskohtaan. Voin sanoa, että pelkkä DD-prosessi on henkisesti rankkaa, mutta kun siihen lyödään päälle sairaalahoidot niin se vasta rankkaa onkin. 

Koitti tammikuu, ja sain häneltä puhelun. Yritys on nyt myyty ja tavoitehinta saatu. Hänen työskentelyvelvollisuutensa oli päättynyt ja tällä hetkellä sairaalahoidot jääneet taakse. Ikuisesti mieleeni jäi hänen – mieltäni – lämmittävät sanat; “Tarmo – sinuun olen voinut luottaa tämän prosessin aikana. Asiat menivät juuri niin kuin puhuit ja sinun panokseesi olen äärimmäisen tyytyväinen. Saimme tavoitellun hinnan, oma työura on nyt ohi ja nyt voin rauhoittua muihin asioihin. Sinua voin vilpittömästi suositella kenelle tahansa”.

“Sairaalahoidot ovat jääneet taakse”. Se on lopulta tärkeintä.

Myyty yritys: OR-Clean Oy, siivousliike, yrityksessä noin 70 työntekijää

Ostava yritys; All Rounders Oy, monitoimiala, yrityksessä useita satoja työntekijöitä

Tarmo Herlevi
Yrityskauppakonsultti
Herlevi Holding Oy